fbpx

Het C woord.

Wat een jaar, eigenlijk 2 jaren, was vergeten dat 2020 ook al een C jaar was.

Desondanks maar misschien wel dankzij C waren het 2 goede jaren (zakelijk gezien dan), het begon in 2020 met een volle agenda: een nieuwe serie Lingo, Betreden op eigen risico, Radar en Business Class en met een enkele webcast om de lege dagen op te vullen. Maar eind maart 2020 ging daar een forse streep door, de eerste weken nog tv programma’s zonder of met heel weinig publiek. Maar na mei werden dat uitzendingen zonder publiek, dus geen werk voor mij.

Maar eind april kwamen de bedrijven er achter dat een webcast een fantastische oplossing is om je boodschap over te brengen aan de buitenwereld. Geen volle zalen in een zalencentrum met “lastige” aandeelhouders, en geen verbouwingen in de bedrijfskantine om een interne mededeling te doen voor je personeel. Want dat mocht allemaal niet meer, en het personeel moest sowieso mogelijk thuis werken.

Toen ontplofte zo ongeveer de webcast industrie, iedereen met een paar webcams en een geluidstafeltje sprong in die markt, al dan niet met succes. Gelukkig werkte ik al met een aantal bedrijven die het webcam gebeuren serieus hadden aangepakt, al snel kregen die heel veel werk. Er werden zelfs kleine webcast studio’s gebouwd. En ik zat al in die rijdende trein, die ging alleen maar sneller rijden met meer stops en met steeds meer spullen. En veel klussen op bijzondere lokatie’s en bij bedrijven die nog nooit van webcasting gehoord hadden, laat staan dat ze er een zouden gaan doen. En die er dan achter komen dat je met een webcast vaak meer kijkers/ klanten bereikt dan met een presentatie in een achteraf zaaltje bij een zalencentrum langs de snelweg.

2020 is daarom mooi afgesloten.

2021 is eigenlijk een kopie van 2020 met het verschil dat de tv tak helemaal gestopt is voor mij, alle tv, nee Business Class stoomt gestaag door in 2021 en 2022, zij hebben bedacht dat de gasten ook het publiek kunnen zijn, dus toch nog een beetje werk voor mij en bovendien een gezellige klus op een mooie lokatie.

Dank voor Miltenburg AV, NEP, VideoBrix, VPRO, HU, Artez, Geocast, Omroep Maasland en EMG voor het vele werk in 2021. Op naar 2022!