fbpx

To flight case or to plastic case…

Je mooie spulletjes moeten natuurlijk wel een beetje heel blijven tijdens het transport. Daarom gebruiken we in onze industrie flightcases, grote maar ook kleine kisten gemaakt van multiplex met een soort dunne laminaat afwerking en voorzien van bolhoeken en met aluminiumprofielen verstevigd, vaak in het zwart met logo van het bedrijf of productie. Voorzien van stevige wielen om ze met veel lawaai in en uit een vrachtwagen te rollen :-). Sorry buren.

Er zijn cases waar de apparatuur vast ingebouwd is en die zijn gemaakt om snel te bouwen, dat zijn de 19 inch cases, deksel eraf, kabels aansluiten en draaien met die handel, geen gestapel van losse spullen op gammele tafels. Je hebt maar 1 handeling ( de deksel eraf halen) en je hebt in een keer alles staan.

Je hebt ook zogenaamde vakkenkisten, de naam zegt het al met een vakkenverdeling om bv verschillende kabels te vervoeren. Vaak met de afmeting 60 x 60 cm of een veelvoud daarvan, die maten hebben te maken met hoe breed een trailer van binnen is: trucksize afmetingen. Nu is er vaak een soort van ruimte probleem als je een kleine productie gaat doen. Bv als je alles in je personen auto wil proppen…Dan kan je een kunststof kratje voor je kabels kopen, is goedkoper en vooral licht in gewicht. Er is dus een enorm aanbod van kratjes, welke koop je dan? Ga je voor lichtgewicht of toch voor de duurdere en dus een beetje zwaarder? Ik maakte dus de fout, jawel ook ik ben niet onfeilbaar, om de goedkope lichte kratjes te kopen, 4 stuks. Lekker handig en groot genoeg om voor een kleine productie alles in de auto ( Volvo V70) te vervoeren. Je voelt het al aankomen, waardeloos die dunne ( maar ja wel licht) kratjes. Al bij het inladen trok ik gewoon het handgreep aan stukken, nog net geen snee in mijn hand…

Wat wil hier mee duidelijk maken…

Ga voor stevig en niet voor gewicht, qua prijs van die 4 goedkope kratjes ben ik nu ongeveer hetzelfde kwijt als voor een halve kleine flightcase zonder wielen. Ja klinkt raar. Klein flightcase kost €114,- met inhoud van 1,5 kratje. 4 plastic kratjes €45,-. Je zou denken dat ik het na 40 jaar wel zou weten.