fbpx

Geschiedenis.

Ik werkte eind jaren 70 in de weekenden in een kleine bar/ disco (’t Gengske) en daar kwamen ook veel muzikanten. Die repeteerde in een achteraf zaaltje in de polder en de vraag kwam of ik dat kon opnemen als oefening. Ik had al een mooie Revox A77 en 2 microfoons waren ook zo gekocht.  De bandjes wilde ook optreden en dus kwamen er een paar luidsprekers op een statief, je voelt het al aankomen. Al snel een busje vol met kisten.

Tussen de diverse baantjes ( het was nog steeds een hobby die veel geld kost) lekker met diverse bandjes uit Oss en omstreken geluid maken, toen al op zoek naar het mooiste geluid. Was wel lastig in die tijd want het was allemaal nog erg duur. Er was toen geen Bax of Thomann. We hebben het over de jaren 1977-’80.

In Oss hadden we de Crossroad studio van Cees van Zijl, daar was ik natuurlijk veel te vinden, Wim Pulles was de techneut en Henk van Helvoirt liep daar ook rond.

Mijn eerste echte mengtafel was een D&R 18 kanalen, een goedkoop echo doosje en 2 floortjes. De P.A. was een mix van 4560 laag kast, hoorn en tweeters van RCF, alles passief gemaakt en met een dikke Cerwin Vega Earthquake versterker. Microfoons waren een mix van dynamisch en condensators, ik heb geen idee wat ik allemaal nog meer had 😉 de Cerwin Vega is later een Dynacord 3 weg geworden. De 4560 werden glijbaanlaag 4530(?).

Lekker door hobbyen dus, maar het bleef investeren en weinig verdienen, dat ging een beetje vervelen ondertussen ook een vof begonnen met 2 partners maar die deden het meer voor de hobby en ik wilde nu eens wat gaan verdienen met die speakers.

Een advertentie in een vakblad van Heuvelman bv ( toen nog geen Sound en Vision), deed mij de stoute schoenen aantrekken, solliciteren en jawel meteen aangenomen, heb daar 7 jaar met veel plezier gewerkt en de laatste 2 jaar was ik gedetacheerd als zaalversterking technicus  bij het , toenmalige, NOB in Hilversum. Zv doen in studio 22, 24 en de kleinere studio’s. ( zie overzicht van producties).

Na een kort verblijf in het buitenland ben ik gaan freelancen bij oa NOB, XAT, United, Purple Haze, Lievekamp.